ACTUEEL

OM eist celstraf tegen bedreiger ziekenhuispersoneel

Het OM heeft zes weken cel geëist tegen de 26-jarige Nunspeter B.A. die voor de rechter moet komen, omdat hij verdacht wordt twee beveiligers van het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk te hebben bedreigd op 11 februari. Dit meldt De Stentor. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak, omdat het dossier nog niet compleet is.

Geweld tegen hulpverleners

De kwestie leidde tot een spoeddebat in de Tweede Kamer over toenemend geweld tegen hulpverleners. Alle commotie is volgens A. en zijn raadsman zwaar overdreven. De Nunspeter kreeg in de nacht van 11 of 12 februari te horen dat zijn broer was overleden. Omdat er mogelijk een misdrijf in het spel was, moest eerst een lijkschouwing plaats vinden voor de familie bij de dode man mocht. De broer van de overledene ging door boosheid en frustratie zwaar tekeer in het ziekenhuis. Dat erkende hij ook voor de politierechter, maar hij ontkent het personeel met de dood te hebben bedreigd.

Bedreiging met dood

A. stelt dat zijn woorden verkeerd zijn opgevat."Ik wil mijn broer zien, anders schiet ik jullie dood", zou volgens A moeten zijn: “Ik ga niet weg, ook al schieten jullie me dood”. Het ziekenhuispersoneel deed enkele dagen later aangifte tegen A.

Commotie

De officier van justitie zei de emoties bij A. best te begrijpen, maar het dreigen vond hij te ver gaan: "Van hulpverleners blijf je af. Dit heeft tot veel commotie in het ziekenhuis en de maatschappij gezorgd." Vanwege de ernst van de zaak en A.’s flinke strafblad eiste hij zes weken celstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Onduidelijkheid

A.'s raadsman pleit voor vrijspraak, omdat er veel onduidelijkheid bestaat over wie wat precies heeft gezegd. Hij noemt het raar dat de politie niet heeft opgeschreven wat zij heeft gehoord, terwijl de agenten er de hele tijd bij waren volgens alle getuigen. Met zijn verweer over het ontbreken van de ervaringen van de agenten had de raadsman een punt. De rechter deelde zijn mening dat het dossier niet compleet was en besloot de strafzaak te verdagen voor aanvullend onderzoek waarna een definitief oordeel volgt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top