ACTUEEL

Philadelphia completeert bestuursteam

Lucas Venneman en Leo Neeleman (foto) zijn toegetreden tot de raad van bestuur van Philadelphia. Samen bestuursvoorzitter Greet Prins completeren ze de nieuwe raad van bestuur.

Portefeuilleverdeling

Venneman is sinds januari 2009 als algemeen directeur ad interim werkzaam bij Philadelphia en krijgt de  portefeuille Zorg en Kwaliteit onder zijn hoede. De portefeuille Financiën en ICT komt voor rekening van Neeleman. Hij is momenteel werkzaam als zelfstandig consultant werkzaam. Daarvoor was hij ondermeer lid van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. Ook in deze functie droeg hij zorg voor financiële en ICT zaken. Neeleman vertrok in 2006 nadat de voltallige raad van bestuur als gevolg van de affaire rond het thorax-centrum opstapte.

Financiële kaders

Met de benoeming van Venneman en Neeleman sluit Philadelphia een moeilijke periode af. Mede als gevolg van vastgoedavonturen raakte de aanbieder van gehandicaptenzorg een groot deel van het eigen vermogen kwijt. De kwestie kostte onder anderen bestuurders Frits Brink en Theo Kralt alsmede eerste toezichthouder Elco Brinkman de kop. Het nu complete bestuursteam onder aanvoering van Greet Prins, streeft ernaar goede zorg te leveren binnen de juiste financiële kaders. Philadelphia biedt op achthonderd locaties zorg aan zo’n achtduizend mensen met een verstandelijke beperking.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

van de Wiel

14 april 2010

Lucas, van harte proficiat en veel succes.

JamesKatherine

14 september 2011

Don't you understand that this is correct time to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a>, which would make your dreams come true.

Top