Finance

Achmea vordert 8 miljoen euro foute declaraties terug

Zorgverzekeraar Achmea heeft vorig jaar voor 8 miljoen euro teruggevorderd dat hij misgelopen was door verkeerd ingevulde declaraties. Dat is ruim vijf keer zoveel als het jaar ervoor. Dat heeft Achmea bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het Nederlands Dagblad.

Opsporen foute declaraties

Dat Achmea vorig jaar zoveel meer geld heeft teruggehaald voor verkeerd ingevulde declaraties, komt volgens een woordvoerster, doordat medewerkers sinds vorig jaar beter zijn opgeleid in het herkennen van onregelmatigheden in ingediende declaraties. Overigens blijken niet alleen particulieren, maar ook veel zorgverleners de formulieren verkeerd in te vullen, aldus de woordvoerster.

Fraude ingediende claims

Daarnaast vorderde Achmea vorig jaar bijna 6 ton terug van mensen van wie vaststond dat ze gefraudeerd hadden bij het indienen van claims. In 2008 was dat bedrag nog 1,3 miljoen euro. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top