ACTUEEL

Flevoziekenhuis stelt islamitisch geestelijk verzorger aan

Het Flevoziekenhuis heeft per 2 april de islamitisch geestelijk verzorger Emin Baydemir aangesteld. Met zijn komst zijn in het team geestelijke verzorging van het ziekenhuis bijna alle grote stromingen vertegenwoordigd: rooms-katholiek, protestants-christelijk, hindoe en islamitisch.

Geestelijk verzorger

Zowel patiënten als medewerkers hadden behoefte aan een islamitisch geestelijk verzorger. Patiënten in het Flevoziekenhuis kunnen altijd hun voorkeur uitspreken voor een geestelijk verzorger uit de eigen geloofstraditie. Daarbij kreeg het team geestelijke verzorging steeds meer vragen van verpleegkundigen en artsen, die specifieke islamitische expertise vereisten.

Zorgconcept Planetree

Het aantrekken van een islamitisch geestelijk verzorger past binnen het zorgconcept Planetree dat het Flevoziekenhuis volop toepast. Dat houdt onder meer in dat het ziekenhuis ieder mens respecteert in zijn of haar geloof of levenswijze en dat het rekening houdt met persoonlijke wensen waar dat maar kan. Juist in tijden van ziekte en onzekerheid kunnen mensen hier steun aan ontlenen, is de gedachte.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top