ACTUEEL

IGZ constateert verbeteringen bij crisisopvang Salida

Crisisopvang voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren Salida in Haaksbergen is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de goede weg. De opvang heeft verbeteringen doorgevoerd nadat in 2009 bleek dat de zorgverlening onvoldoende was. Dat meldt TC Tubantia.

Misstanden

Oud-medewekers stelden dat veel pgb-geld niet aan zorg zou worden besteed. Salida zou vaak niet in staat zijn de salarissen uit te betalen. Daarnaast waren niet voor alle jongeren in de crisisopvang zorgplannen paraat zijn. Verder gingen niet alle kinderen naar school, was er geen klachtencommissie ingesteld en was er onduidelijkheid over de medicatie.

Inspectiebezoek

TC Tubantia schrijft dat de IGZ uiterlijk begin juni een schriftelijke rapportage verwacht van Salida. Dan moeten alle misstanden opgelost zijn. In het najaar zal de inspectie een onverwacht bezoek brengen aan de crisisopvang.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top