ACTUEEL

V&VN eert oud-voorzitter Peter Koopman

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft oud-voorzitter van de Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) Peter Koopman maandag 12 april onderscheiden met de Penning van Verdienste. Koopman heeft de erepenning ontvangen voor zijn bijdrage aan de krachtenbundelingen van verpleegkundigen en verzorgenden en aan de bestaansgrond van de beroepsvereniging.

Loopbaan Koopman

Koopman trad onlangs af als directeur van Dimence. Koopman was van 1998 tot 2001 voorzitter van de AVVV. Hij legde in deze periode het fundament voor de huidige beroepsvereniging. V&VN-voorzitter Marian Kaljouw heeft de erepenning overhandigd. “Peter Koopman heeft verpleegkundig Nederland bij elkaar gebracht en de financiële basis gelegd voor het huidige V&VN. Als hij toen niet een subsidie had binnengehaald, was onze beroepsvereniging er nu niet geweest”, aldus Kaljouw.

Voorgangers erepenning

Peter Koopman is de zesde verpleegkundige die de penning krijgt overhandigd. Zijn voorgangers zijn docent-onderzoeker Francis Mensink, verplegingswetenschapper Mieke Grypdonck, oud-directeur LEVV Hanneke Hillmann, verpleegkundig onderzoeker Aart Pool en oud-voorzitter LEVV Jacqueline Le Grand.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top