ACTUEEL

ZN spoort ruim 184 miljoen aan foutieve declaraties op

De zorgverzekeraars in Nederland hebben voor meer dan 184 miljoen euro aan onterechte declaraties ontdekt. In 2008 was dat 100 miljoen euro. Dat heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) woensdag bekend gemaakt.

Fraude met declaraties

In het merendeel van de gevallen was geen sprake van opzet. Bij 7,5 miljoen euro aan declaraties was wel fraude in het spel. In 2008 ging het om ongeveer 7 miljoen euro aan declaraties die opzettelijk verkeerd waren ingediend.

Fraude door derden

Een groot deel van de fraude wordt gepleegd door derden. Dat zijn onder meer leveranciers van hulpmiddelen en bemiddelingsbureaus voor het persoonsgebonden budget (pgb).

Stijging gemiddeld fraudebedrag

In totaal ging het om 383 fraudegevallen. Dat is 2 procent minder dan in 2008. Het gemiddelde fraudebedrag is echter met 11 procent gestegen naar 19.540 euro. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top