Finance

Vijf ziekenhuizen door forse schulden in gevaar

Vijf ziekenhuizen lopen gevaar failliet te gaan door forse schulden. De Oosterscheldeziekenhuizen in Goes staat er van alle ziekenhuizen financieel het slechtst voor. Er is een acuut risico dat het dit jaar failliet gaat. Dit meldt het NRC.

Waarschuwingssysteem

Ook de ziekenhuizen van Meppel, Woerden, Lelystad en het Amsterdamse BovenIJ ziekenhuis draaien bedrijfseconomisch slecht. Ook zij kunnen makkelijk bankroet gaan, als niet wordt ingegrepen. Dit stelt onderzoeksbureau Zindata na analyse van onder andere omzet, reserves, schulden, winst en aantal patiënten bij alle ziekenhuizen van Nederland. Het bedrijf ontwikkelde een waarschuwingssysteem voor ziekenhuizen dat bedrijfseconomische problemen snel signaleert. Dit model geeft aan dat de ziekenhuizen in Harderwijk en Roosendaal het sterkst zijn.

Lijst ziekenhuizen

Minister Klink van Volksgezondheid heeft eerder gevraagd om een waarschuwingssysteem. Het afgelopen half jaar werd hij laat geconfronteerd met financiële problemen bij IJsselmeerziekenhuizen, thuiszorg-organisatie Meavita en Philadelphia.
In het waarschuwingssysteem krijgt een ziekenhuis risicopunten als de bedrijfseconomische prestaties al jaren slecht zijn en de trend negatief is.
NRC publiceert een lijst met de vijftien zwakste en vijftien sterkste ziekenhuizen. Lees verder in het NRC.

Klik hier voor het volledige Skipr nieuwsoverzicht

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top