ACTUEEL

RIVM onderzoekt Oost-Groningse ziekenhuiszorg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoeken wat de gevolgen zijn van het eventueel sluiten van spoedeisende hulpafdelingen door Oost-Groningse ziekenhuizen. Het RIVM voert het onderzoek uit in opdracht van demissionair minister Ab Klink van VWS. Dat meldt RTV Noord.

Concentratie ziekenhuizen

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de plannen van de Ommelander Ziekenhuisgroep en het Refaja ziekenhuis om eventueel afdelingen te sluiten. Als het aan zorgverzekeraar Menzis ligt, komt er op termijn één ziekenhuis in Oost-Groningen. Menzis wil dat de streekziekenhuizen beter gaan samenwerken.

Normtijden ambulances

Een concentratie van de ziekenhuizen heeft wellicht gevolgen voor de aanrijtijden van ambulances. Nu geldt er een normtijd van 45 minuten.  Klink liet al eerder weten te onderzoeken of deze normtijd ‘nog wel van deze tijd is’.

Het RIVM brengt in mei advies uit.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top