ACTUEEL

Nieuwe wet regelt registratieplicht voor privéklinieken

Voor privéklinieken, particuliere verpleeghuizen en verzorgingshuizen gaat binnenkort een registratieplicht gelden. De registratieplicht wordt opgenomen in de nieuwe wet ‘Wet uitbreiding bestuurlijke handhaving volksgezondheidswetgeving’, zo liet het ministerie van VWS woensdag 14 april weten.

Toezicht IGZ

De verplichte registratie voor privéklinieken, particuliere verpleeghuizen en verzorgingshuizen maakt het voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) makkelijker om toezicht te houden. De IGZ heeft nu geen volledig overzicht van niet-toegelaten instellingen in Nederland die buiten de WTZi vallen.

Zorgboerderijen

Of de verplichte registratie ook geldt voor zorgboerderijen is niet duidelijk. Demissionair minister Ab Klink van VWS heeft eerder bekend gemaakt een voorstel aan de Tweede Kamer te zullen sturen om de norm verantwoorde zorg ook te laten gelden voor zorgboerderijen en andere georganiseerde niet-toegelaten zorginstellingen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top