ACTUEEL

Filantroop schenkt Catharina Ziekenhuis CT-scanner

Een anonieme weldoener heeft woensdag uit privévermogen een CT-scanner cadeau gedaan aan de spoedpost van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De scanner is exclusief bedoeld voor de spoedeisende hulp, zodat het ziekenhuis mensen die een ongeluk hebben gehad of een herseninfarct krijgen, snel kan diagnosticeren en behandelen.

Eerste SEH met CT-scanner

In de meeste ziekenhuizen staat de CT-scanner op de afdeling radiologie. De scan moet worden vrijgemaakt als acute gevallen zich aandienen en buiten kantoortijden moet personeel worden opgeroepen. Het Catharina Ziekenhuis is het eerste in Nederland met deze scanner op de spoedeisende hulp.

Behandeling herseninfarcten

Radioloog Philip Jurgens verwacht veel van de snelle behandeling van herseninfarcten. Door snel ingrijpen zijn verlammingen te voorkomen en kunnen bejaarden bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen. Een enorme besparing op kosten voor het verpleeghuis, zegt hij.

Patiënten die met een herseninfarct terechtkomen op de eerste hulp, moeten in een derde van de gevallen te lang wachten op een levensreddende spoedbehandeling.

Donatie

De donateur betaalt de aanschaf van ongeveer één miljoen euro. Het ziekenhuis draait op voor de verbouwing en de bemanning zeven dagen en nacht per week door laboranten (5,5 voltijdbanen). (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

15 april 2010

PvdA je ziet, dat je geen inkomenspolitiek moet doen om vermogende te bewegen iets voor de medemens te doen.

Top