Vastgoed

Deutsche Bank doet intrede op Nederlandse zorgmarkt

De Deutsche Bank (DB) breidt haar activiteiten uit naar de Nederlandse gezondheidszorg. DB treedt op als een van de cofinanciers van de nieuwbouw van het VUmc. Met de nieuwbouw is een bedrag van in totaal 246 miljoen euro gemoeid.

Vierde zakenbank

Met de aankoop van 700 miljoen euro aan aandelen ABN AMRO is DB sinds begin april de vierde grootste zakenbank in Nederland. Met de deelname in het VUmc-project zet DB de eerdere betrokkenheid van ABN AMRO bij de nieuwbouwplannen voort. De andere financiers van de nieuwbouw van het VUmc in Amsterdam zijn de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en de Rabobank.

Nieuwe vleugel

Het project voorziet ondermeer in de bouw van een volledig nieuw gebouw ten westen van het medisch centrum. De zogeheten Westflank moet ondermeer plaats gaan bieden aan een volledig nieuwe spoedeisende hulp, die met een opnamecapaciteit van 120 patiënten per dag de grootste van Nederland wordt. Daarnaast komt in de Westflank een nieuwe locatie van partner GGZ inGeest voor de klinische opname en ambulante zorg van patiënten met psychische problemen. Ook komen er in de Westflank gastenverblijfkamers voor familieleden van patiënten van VUmc. De Westflank wordt in 2012 in gebruik genomen.

Oncologische polikliniek

Het tweede project is de bouw van het VUmc Cancer Center Amsterdam. In deze oncologische polikliniek komen verschillende units voor sneldiagnostiek, onderzoek en dagbehandeling. De bouw van de polikliniek start nog deze maand en zal in juli 2011 gereed zijn. Daarnaast wordt de huidige intensive care verbouwd waarbij deze gekoppeld wordt aan het traumacentrum en de operatiekamers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top