Finance

Actie tegen cao gehandicaptenzorg

Enkele tientallen verpleegkundigen in de gehandicaptenzorg hebben vrijdagochtend het directiekantoor bezet van instelling Amarant in Tilburg. Zij zijn boos over de cao die hun werkgever vorige week heeft gesloten met de CNV-bond Publieke Zaak. Volgens hen betekenen de afspraken daarin een verslechtering van hun arbeidsvoorwaarden.

Afspraken cao

In de cao voor de hele gehandicaptenzorg is een loonsverhoging van 3 procent overeengekomen. Ook is afgesproken in de loop van dit jaar verder te praten over modernisering van de cao. Dan kunnen werknemers zelf keuzes maken op gebied van bijvoorbeeld verlofdagen en scholing, aldus Publieke Zaak.

Buiten spel gezet

De bonden Nu'91, Abvakabo en FBZ hebben de cao niet ondertekend, omdat die volgens hen “ruimte voor verslechtering” laat. Zij voelen zich bij de onderhandelingen buiten spel gezet. Nu'91 heeft meer acties tegen de cao aangekondigd. In december was al verdeeldheid ontstaan tussen de drie vakbonden en de CNV, omdat deze drie partijen toen al vonden dat de insteek van de CNV vooral goede handvatten bood aan werkgevers.
(ANP)

Gerelateerde artikelen

Cao-akkoord gehandicaptenzorg zaait verdeeldheid
Verdeeldheid bij onderhandelingen Gehandicaptenzorg

Onderhandelingsresultaat CAO Gehandicaptenzorg 2009 (CNV Publieke Zaak)

Klik hier voor het volledige Skipr nieuwsoverzicht

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top