ACTUEEL

'Gesloten' zorginstellingen zijn vaak kinderen kwijt

Gesloten zorginstellingen zijn vorig jaar bijna zevenhonderd kinderen minimaal een etmaal kwijt geweest. Ruim de helft was bijna twee weken zoek. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie Jeugdzorg in alle vijftien instellingen, schrijven de GPD-bladen.

IGZ gelast sluiting

Als gevolg hiervan moet één instelling, De Sprint in Wezep, sluiten. De Koppeling in Amsterdam die eigenlijk ook dicht moest, heeft sluiting weten te voorkomen door maatregelen te nemen. De inspectie blijft deze instelling scherp in de gaten houden. Bij slechts twee instellingen is vorig jaar geen enkele jongere weggelopen.

Maatregelen

De inspectie is ontevreden over de manier waarop de instellingen met weggelopen jongeren omgaan. Vooral de maatregelen die de  gesloten zorginstellingen nemen, om een nieuwe vermissing te voorkomen, laten te wensen over. In een gesloten zorginstelling krijgen jongeren met ernstige gedragsproblemen een gedwongen behandeling nadat de rechter dit heeft besloten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

M.Finke

20 mei 2010

geachte Heer/ Mevrouwik ben diep bedroeft hoe dit land met onze christelijke roets omgaan,ik ben van mening dat de normen en waarden in de bijbel te vinden zijn.ik kom niet uit een gelovig achtergrond,maar ben uit de moder der aarde getrokken.

Ik weet dat de schepper bestaat en hij is de enige die kan helpen,geloof is wat een ieder doe kijk wat er gebeurt in dit land ons compas is zoek onze opvoeding is alleen voeding .ik ben een ervarings deskundige die heel graag voor deze lieve jongeren wilt zorgen .maar de overheid steld zoveel eisen dat iemand zoals ik ervaringsdeskundige niet eens in een instelling kan komen ze hebben zoveel deskundigen maar zitten met de handen in het haar vreselijk.heb met veel deskundigen te maken gehad maar geen een kon mij of mijn kind helpen hoogopgeleiden mensen niets optegen maar de ken zijn ze twijt liefde.is de basis voor ieder kind .ik geloof dat er hoop is ,het uit bedenken van teorien geweldig maar niet alles hoeft uigevonden te worden alles was al uibedacht ga terug na de basis de BIJBEL lieve mensen het is tijd om te stoppen met wie het er meeste tietels heeft of papieren .laten we maar niet roemen er valt niets te roemen we moete wat doen .ik hoor graag van u dank en bedenk mensen hebben een ziel mensen worden niet als boeven geboren er zit altijd iets achter .

Nona24Landry

14 december 2010

If you are willing to buy a house, you would have to get the <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a>. Furthermore, my father always uses a small business loan, which seems to be the most rapid.

Top