ACTUEEL

Klink wil Zichtbare Zorg vervangen door privaat orgaan

Zichtbare Zorg moet plaats maken voor een nieuw privaat orgaan dat kwaliteitsindicatoren maakt en online zet. Dat heeft demissionair minister Klink van VWS donderdag gezegd tijdens het Algemeen Overleg over kwaliteit van zorg in de cure.

Zichtbare Zorg en Kies Beter

De minister wil met het nieuwe orgaan alle bestaande kwaliteitsorganen voor de zorg, zoals Zichtbare Zorg en Kies Beter, samenbundelen, meldt Zorgvisie.

Doorzettingsmacht en autoriteit

Klink wil het nieuwe instituut ‘doorzettingsmacht’ geven. Het moet zorginstellingen kunnen berispen wanneer de kwaliteit van zorg onder de norm zakt. Zorgvisie meldt dat de overheid de regie behoudt, ondanks dat een private partij het kwaliteitsorgaan moet managen. Een mogelijkheid kan een subsidierelatie tussen het centrum en het ministerie van VWS zijn.

Snelle invoering

Minister Klink wil de ontwikkeling van het nieuwe orgaan voor de vorming van het nieuwe kabinet zover mogelijk doorvoeren, zodat het nieuwe kabinet ‘het alleen nog maar in het doel hoeft te schieten’, meldt Zorgvisie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top