ACTUEEL

Homo's VS mogen partner bezoeken in ziekenhuis

Homoseksuelen en lesbiennes in de Verenigde Staten moeten hun partners kunnen bezoeken als die in een ziekenhuis liggen. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama donderdag bepaald.

Weren homoseksuelen en lesbiennes

Met het besluit wil Obama een einde maken aan de gewoonte van Amerikaanse ziekenhuizen om alleen bezoekjes van familieleden en gezinsleden aan patiënten toe te staan. “Dat treft homoseksuele en lesbische Amerikanen, die vaak worden geweerd van het ziekbed van de partners met wie ze misschien tientallen jaren van hun leven hebben gedeeld”, stelt de president. Door de gewoonte zijn ze volgens Obama “niet in staat om er te zijn voor degene van wie ze houden, niet in staat om besluiten te nemen als hun partner dat niet kan”. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top