ACTUEEL

MCA produceert medische isotopen

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft een cyclotron aangeschaft. Met dit apparaat kan het ziekenhuis zelf medische isotopen produceren. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Productie medische isotopen

Het MCA is één van de eerste ziekenhuizen die zelf medische isotopen gaat produceren. Eerder deze week maakte het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch ook het voornemen bekend zelf het radioactieve materiaal te gaan produceren.

Kernreactor Petten

Medische isotopen worden gebruikt om van buitenaf naar de werking van organen te kijken. De patiënt krijgt een lichtradioactieve stof toegediend. Er is een tekort aan medische isotopen ontstaan doordat de kernreactor in Petten een half jaar stilligt voor onderhoud. 'Petten' is wereldwijd goed voor de productie van een derde van alle isotopen.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top