ACTUEEL

Klink: bijna helft stents onnodig

Bijna de helft van alle stents die worden ingebracht, is niet echt nodig. Het gaat om 44 procent van alle gevallen. Dat zei demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid zaterdag in het radioprogramma Spijkers met koppen.

Kosten overbodige stents

Een stent is een metalen buisje dat veelal in bloedvaten wordt gestoken om die open te houden. De overbodige plaatsing van stents kost per jaar 140 miljoen euro, aldus Klink in Spijkers met koppen. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

19 april 2010

Helaas is Klink buitengewoon slecht op de hoogte wat stents betreft. Hij roept zoals gebruikelijk maar weer iets. Het ware beter geweest indien hij naar de gezondheidsraad had geluisterd en niet het dotteren had vrijgegeven. Dan was de kwaliteit gewaarborgd geweest en hadden we niet alle kosten voor het opstarten van allerlei overbodige dottercentra gehad met als toppunt een centrum in Zeeland. Iets roepen is makkelijk, maar goed beleid voeren kennelijk te moeilijk voor deze bewindsman. Dat als je teveel op niet ter zake kundige ambtenaren vertrouwd. Gelukkg verdwijnt deze bewindsman binnenkort en dan maar hopen,dater iemand omt,die wel verstandvan de materie heeft.

Anonym

20 april 2010

Een kenmerkende eigenschap van alle bewindslieden en adviserende ambtenaren is dat zij iets vinden en roepen zonder ook maar enige kennis van zaken te hebben. Het zou zomaar kunnen dat cardiologen (info voor de ambtenaren en ministers c.a. :dat zijn mensen die gestudeerd hebben voor het herkennen en oplossen van problemen mbt hartfalen) het nodig vinden dat stents geplaatst moeten worden. Misschien dat de minister zonder kennis van zaken eerst daar info moet verkrijgen voor hij onzin uitkraamt. Overigens ben ik van mening dat dergelijke uitspraken, en dat geldt eigenlijk voor heel de politiek, het resultaat is van de gigantische achteruitgang van het onderwijs de afgelopen 40 jaar. Goed opgeleide mensen hebben kennis van zaken doen dergelijke uitspraken niet.

Top