ACTUEEL

Klink: zelfstandigen straks ook contractant AWBZ-zorg

Demissionair minister Klink wil het contracteren van zorg in natura door zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de AWBZ mogelijk maken. De minister zei dit op 15 april tijdens het overleg over arbeidsmarktbeleid met de Vaste Kamercommissie van VWS. Dit meldt branchevereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Plan in 2012 in werking

Minister Klink heeft de intentie om het plan in 2012 gerealiseerd te hebben. Binnenkort zet de minister uiteen hoe hij dit in werking zet. Klink wil onder meer met de betrokken partijen, waaronder V&VN en V&VN Zelfstandigen, overleggen over de kwaliteitseisen en continuïteit van zorg, aldus V&VN.

Regelgeving aanpassen

Lex Tabak van V&VN Zelfstandigen is blij met de toezegging: “De minister heeft zich duidelijk uitgesproken ten faveure van de zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg. De Kamerfracties steunen de urgentie van onze problematiek en het ministerie van VWS stelt zich pro-actief op. We worden gezien als een groep die onderdeel moet gaan uitmaken van de enorme poel aan zorgverleners, die nodig is om de vergrijzing op te vangen. Daar moet regelgeving voor aangepast worden en de minister is daartoe bereid.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top