ACTUEEL

BovenIJ moet betalen voor mislukte abortus

Het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam moet alsnog een schadevergoeding betalen aan een vrouw die na een mislukte abortus in 1998 een kind kreeg. Dat blijkt uit een oordeel van de Hoge Raad, meldt Medisch Contact.

Mislukte abortus

De vrouw bleek bij een controle na haar abortus nog steeds zwanger te zijn van een jongetje. Op dat moment was zij zestien tot zeventien weken zwanger. Zij zag af van een tweede abortus.

Schadevergoeding

Het gerechtshof in Amsterdam oordeelde in 2007 dat het BovenIJ Ziekenhuis een schadevergoeding aan de vrouw moest uitkeren. Het ziekenhuis is vervolgens in cassatie gegaan bij de Hoge Raad, omdat er geen sprake zou zijn van aansprakelijkheid. De vrouw zou bij de controle hebben gezegd dat zij het kind toch wilde houden. De vrouw ontkent dit.

Verwerping beroep BovenIJ

De Hoge Raad heeft het beroep van het ziekenhuis verworpen, aldus Medisch Contact. Dit omdat de verklaring van de gynaecoloog ‘niet bijster geloofwaardig’ zou zijn en de beslissing van het gerechtshof ‘logisch en begrijpelijk’ is.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top