Vastgoed

Ziekenhuis Delft wil verhuizen

Het Reinier de Graaf Gasthuis (RdGG) in Delft wil verhuizen. Het ziekenhuis zoekt naar een andere, beter bereikbare locatie. Het ziekenhuis laat dat via de website weten.De verhuisplannen zijn het gevolg van het nieuwe kapitaallastenregime. Uit een analyse blijkt dat de nieuwbouwplannen voor de huidige locatie niet rendabel zijn. Het ontwerp is ruim voor 2008 gemaakt, nog in de tijd dat bouwkosten van ziekenhuizen werden vergoed.Mogelijk gaat het Reinier de Graaf Gasthuis bouwen op het terrein van de Technische Universiteit (TU). Dan zou de nieuwbouw kunnen worden gecombineerd met een kliniek voor protonradiotherapie. Jaap van den Heuvel, voorzitter van de raad van bestuur van RdGG, stelt dat in Delta, het blad van de TU. De TU heeft plannen voor een dergelijke kliniek.

Protonradiotherapie

Maar het is nog de vraag of die er komt. Dat is afhankelijk van de vergoeding van de therapie, waarover minister Ab Klink (Volksgezondheid) het laatste woord heeft. Oud-minister Els Borst pleitte onlangs voor deze nieuwe manier van bestraling van tumoren. Bij die aanpak is de schade aan omliggend weefsel minder dan bij gangbare röntgenstraling. Dit is van belang voor kinderen en de behandeling van tumoren in de nabijheid van gevoelige weefsels, zoals hersenen en ogen. Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) komt half maart met een advies aan Klink over deze therapie.

Regio

Het ziekenhuis houdt de mogelijkheid open om elders in de regio nieuwbouw te plegen. Mocht het ziekenhuis elders in Delft of directe omgeving niet slagen, dan wordt er toch op de huidige locatie nieuw gebouwd. De raad van bestuur wil de nieuwe plannen binnen twee jaar ontwikkelen om daarna met de bouw te starten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top