ACTUEEL

Ziekenhuizen introduceren e-learning patiëntveiligheid

Het Erasmus MC, Flevoziekenhuis, Kennemer Gasthuis en VUmc introduceren in samenwerking met The Competence Group drie e-learning moduels voor patiëntveiligheid. De trainingen Awareness, PRISMA Analyse en HFMEA moeten het kennisniveau van zorgpersoneel op het gebied van patiëntveiligheid vergroten.

‘Voorkom schade, werk veilig’

De trainingen zijn ook voor andere zorginstellingen beschikbaar via ZorgLeren. Met de e-learning modules kunnen instellingen anticiperen op het landelijke programma ‘Voorkom schade, werk veilig’ van VWS en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Vermijdbare sterfgevallen

Elk jaar zijn er 1735 vermijdbare sterfgevallen in Nederlandse ziekenhuizen. VWS en de IGZ willen dit aantal binnen vijf jaar met vijftig procent reduceren.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

20 april 2010

Leuk promotieverhaal vanuit een commercieel bedrijf maar het heeft natuurlijk niets te maken met de problemen binnen het ziekenhuis.

Laten we eerst zorgen dat we handen aan het bed krijgen!

Cornelissen

21 april 2010

Wat een opvallend denigrerende reactie? Deze online trainingen zijn een middel om patiënt veiligheid juist concreet aan en rond het bed uitvoerbaar te maken. Via e-learning kunnen grote groepen professionals snel en voordelig worden opgeleid.Overigens getuigt bovenstaande reactie van een ernstig gebrek aan informatie bij de (liever anonieme) afzender: had even verder gekeken, want genoemde trainingen zijn gezamenlijk eigendom van de genoemde ziekenhuizen, waarbij een deel van de opbrengst wordt aangewend om nieuwe trainingen voor de zorgsector te ontwikkelen.

Top