ACTUEEL

Atrium MC en Adelante: gezamenlijke revalidatie

Atrium Medisch Centrum en Adelante gaan in één integrale afdeling revalidatiegeneeskunde gezamenlijk zorg aanbieden.  Afspraken daarover hebben de instellingen dinsdag 20 april officieel vastgelegd. Er komt in het ziekenhuis één bedrijfsmatige unit met één afdelingsmanager en één medisch manager.

Intensivering bestaande samenwerking

De samenwerking dateert al van 1994, maar wordt nu geïntensiveerd en verbeterd. Het is de bedoeling dat de kwaliteit van zorg door de bundeling duidelijker en efficiënter wordt. Volgens de zorgaanbieders heeft de patiënt daar alleen maar voordeel van.

Actief op drie locaties

De afdeling revalidatiegeneeskunde is actief op alle drie de locaties van Atrium MC. Mensen met een potentiële of tijdelijke beperking krijgen nu overal dezelfde behandeling. De afdeling streeft ernaar de patiënten te begeleiden naar een zelfstandig functioneren in de maatschappij. Uitgangspunt daarbij is niet het zorgaanbod van de twee instellingen, maar de zorgvraag van de patiënt.  De zorgaanbieders in een verklaring: “De keten van huisarts via ziekenhuis naar revalidatie-instelling en de nazorg moet ook echt een keten zijn, zonder dubbele afspraken, dubbele vragenlijsten en ga zo maar door. Door de samenwerking krijgt de patiënt in feite te maken met één behandeltraject.”

Van revalidatie tot arbeidsreïntegratie

Adelante is een zorggroep met revalidatie, audiologie & communicatie, speciaal onderwijs en arbeidsreïntegratie als kernactiviteiten. Bijna  900 Adelante-professionals ondersteunen volwassenen en kinderen die kampen met de gevolgen van een ziekte, aangeboren aandoening of ongeval. Er zijn locaties in Hoensbroek, Valkenburg a/d Geul, Heerlen, Maastricht, Venlo en Steijl. Daarnaast is Adelante actief in de poliklinieken van ziekenhuizen en in ambulante begeleiding van onder andere scholen.

Topklinisch ziekenhuis

Atrium MC is het ziekenhuis in de regio Parkstad met vestigingen in Heerlen, Brunssum en Kerkrade. Het bestaat al meer dan 105 jaar.  Ruim 190 specialisten verlenen er ziekenhuiszorg verlenen. Het is een topklinisch centrum met speciale functies op het gebied van opleidingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top