ACTUEEL

Biesma volgt Rook op bij St. Antonius Ziekenhuis

Internist Douwe Biesma volgt per 1 december 2010 Maarten Rook op als voorzitter van de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein.

Internist-hematoloog wordt bestuurder

Prof. Dr. Douwe H. Biesma is momenteel verbonden aan het UMC Utrecht als voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie. Daarnaast werkt hij als hoofdopleider Interne Geneeskunde van de regio Utrecht. Biesma heeft eerder ruim elf jaar als internist-hematoloog in het St. Antonius Ziekenhuis gewerkt. Van 2000 tot 2004 was hij voorzitter van de medische staf.

Nieuwe baan nog leuker dan de huidige

Biesma zegt uit te zien naar zijn nieuwe functie: "Op de vraag van mijn twaalfjarige dochter ‘is je nieuwe baan nóg leuker dan wat je nu doet?’,  kon ik volmondig ‘ja’ antwoorden.”  Hij vervolgt: “Het St. Antonius staat voor vele uitdagingen de komende jaren waaronder de bouw van een nieuwe ziekenhuislocatie in Utrecht Leidsche Rijn. Met z'n allen staan we voor de uitdaging om zowel in Nieuwegein als Utrecht onze hoogwaardige zorg - waarbij de patiënt centraal staat - nog verder te verbeteren. Dat kan alleen met ruimte voor innovatie en ondernemerschap, dé traditionele waarden van het St. Antonius Ziekenhuis. Ik ben trots leiding te mogen gaan geven aan zo'n mooie organisatie."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

hans steinbrecher

1 oktober 2010

Welkom thuis Douwe. Met een groet van een brutale ex- portier.

Hans.

Top