ACTUEEL

KNMG: ouderenzorg heeft investeringen nodig

De medische problematiek bij de groeiende groep kwetsbare ouderen moeten proactief en systematisch worden opgespoord. Zowel artsen als de overheid moeten hierin investeren. Artsenfederatie KNMG schetst hoe sterke toekomstbestendige ouderenzorg kan worden gegarandeerd in haar standpunt ‘Sterke medische zorg voor kwetsbare ouderen’ dat ze woensdag heeft uitgebracht.

KNMG-voorstellen

De KNMG bouwt met haar voorstellen voort op de praktijkervaringen van huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en medisch specialisten. Door de toenemende vergrijzing heeft bijna elke arts steeds indringender met ouderenzorg te maken.

Overheid en randvoorwaarden

Als noodzakelijke randvoorwaarden om de KNMG-voorstellen te laten slagen noemt de KNMG onder meer het wegnemen van belemmeringen in de structuur van de zorgverzekeringen en van de zorgtarieven, de realisering van in ouderenzorg gespecialiseerde praktijkondersteuning, uitbreiding van de opleidingscapaciteit medische ouderenzorg, uitbreiding van de geriatrische beddencapaciteit en het managen van de financiële consequenties. Daartoe roept de KNMG de overheid (VWS, CVZ, NZa) en partijen als het CBOG, het Capaciteitsorgaan, zorgverzekeraars en AWBZ Zorgkantoren op om in deze randvoorwaarden te investeren. De KNMG wil dat het CBOG andere zorgverlenende disciplines stimuleert om de nu neergelegde visie door te trekken.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top