ACTUEEL

Ziekenhuisapotheker Knibbe benoemd tot hoogleraar

Catherijne Knibbe is benoemd tot bijzonder hoogleraar in de ‘Grondslagen van de Individuele Farmacotherapie’ aan de Universiteit Leiden. Knibbe is als staflid, in de functie van ziekenhuisapotheker – klinisch farmacoloog,  werkzaam bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht.

Leerstoel St. Antonius Ziekenhuis

De bijzondere leerstoel 'Grondslagen van de Individuele Farmacotherapie' is door het St. Antonius Ziekenhuis ingesteld. Knibbe richt zich in haar leeropdracht op het ontwikkelen van doseeradviezen van medicatie voor speciale patiëntengroepen als kritisch zieke patiënten, patiënten met ernstig overgewicht en kinderen.

De leerstoel is gevestigd bij het Leiden-Amsterdam Center for Drug Research (LACDR) van de Leidse Universiteit. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdelingen Anesthesiologie/Intensive Care en Chirurgie van het St. Antonius Ziekenhuis alsmede met de afdeling Kinder Intensive Care van het Erasmus MC/Sophia in Rotterdam.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top