ACTUEEL

OR Gemiva naar Ondernemingskamer om sociaal plan

Gehandicaptenzorgorganisatie Gemiva-SVG groep in Gouda en omstreken wil zonder een sociaal plan reorganiseren nu de onderhandelingen met de vakbonden NU’91, CNV, ABVAKABO FNV en FBZ zijn vastgelopen. De Ondernemingsraad van Gemiva stapt naar de Ondernemingskamer om een sociaal plan af te dwingen.

Gedwongen ontslagen

Gemiva-SVG wil gedwongen ontslagen mogelijk maken. De vakbonden weigeren hierin mee te gaan, omdat naar hun mening de financiële situatie bij Gemiva goed genoeg is. De Ondernemingsraad van de organisatie denkt dat er geen gedwongen ontslagen nodig zijn. Gemiva zegt niet te kunnen garanderen dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen, maar er wel alles aan te doen om dit te voorkomen. De Ondernemingsraad probeert bij de Ondernemingskamer een sociaal plan af te dwingen. Donderdag 22 april wordt de zaak behandeld.

Hervatten overleg

“Wij hadden hier allang een goed sociaal plan kunnen hebben als de raad van bestuur niet zo koppig zou zijn. De rvb geeft aan dat elke maand vertraging van de reorganisatie heel veel geld kost. Hun principes zijn dus behoorlijk duur! Dat geld hadden zij beter kunnen besteden aan het van werk naar werk begeleiden van boventalligen”, aldus de vakbonden in een persbericht. Voorzitter van de raad van bestuur van Gemiva Gerard Gerding zegt op de site van de organisatie ‘van harte’ bereid te zijn het door de bonden afgebroken overleg te hervatten.

Bezuinigingen Gemiva

Door de gewijzigde financiering van de gehandicaptenzorg moet Gemiva met 165 fte inkrimpen. Sinds 1 januari ontvangt de organisatie ongeveer 7,7 miljoen euro minder zorgbudget, zo’n zeven procent van het totale zorgbudget in 2009.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top