ACTUEEL

De Friesland zet in op preventie in strategisch plan

De Friesland Zorgverzekeraar wil uitdrukking geven aan haar maatschappelijke rol binnen de provincie door te investeren in preventie en kwaliteit van leven. Dat blijkt uit het strategisch plan van de zorgverzekeraar. Voorzitter van de raad van bestuur Diana Monissen stelt dat het de maatschappelijke plicht is voor de organisatie met een marktaandeel van 65 procent om iets terug te doen voor de regio.

Investeren in preventie

De Friesland wil investeren in projecten om zware kinderen meer aan het bewegen te krijgen en kwetsbare ouderen langer zelfstandig houden door de inzet van domotica. Monissen stelt: “Investeren in preventie levert op termijn niet alleen voordelen op voor de cliënt zelf, de kosten van de zorg stijgen ook minder snel. En dat is hard nodig, zeker met de bezuinigingen die op ons af komen.”

Beheersing zorgkosten

Een belangrijk speerpunt voor De Friesland is de beheersing van de zorgkosten. De zorgverzekeraar wil zoveel mogelijk zorg door de huisarts laten uitvoeren. Daarnaast pleit Monissen voor een concentratie van zorg: “Je moet als ziekenhuis niet meer alles willen doen. Dat is niet alleen heel kostbaar, versnippering van zorg gaat ook nog eens ten koste van de kwaliteit. Van sommige behandelingen is bekend dat je er vooral veel van moet doen om voldoende ervaring te hebben en kwaliteit van zorg te kunnen bieden’’.  De Friesland laat een analyse uitvoeren naar de kosten bij ziekenhuizen om te bekijken of en hoe deze omlaag kunnen.

Strategische plannen

Verder wil de zorgverzekeraar met klanten en zorgaanbieders de kwaliteit van de zorg verbeteren en meer transparant maken. Daarnaast zet De Friesland in op e-health-ontwikkelingen om de zorg beheersbaar te houden.  Er komt ook een eigen internetlabel en de verzekeraar wil bedrijven ondersteunen bij verzuimbeleid, reïntegratie en gezondheidsbeleid.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top