ACTUEEL

Zorgverzekeraars tasten in het duister met Zvw

Bij veel zorgverzekeraars bestaat onduidelijkheid over de wijze van uitvoering van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dat blijkt uit het onderzoek van de Stichting De Ombudsman naar de dienstverlening van zorgverzekeraars ‘Van zorg verzekerd? Dat begint bij de zorgverzekeraar’.

Verzekeren kinderen

In een brief aan de Tweede Kamer zet demissionair minister Ab Klink van VWS de belangrijkste conclusies van De Ombudsman uiteen. Zo verstrekken zorgverzekeraars telefonisch geen goede en volledige informatie over de boeteregeling bij te late aanmelding voor de zorgverzekering. Daarnaast eist meer dan de helft van de zorgverzekeraars dat minderjarige kinderen bij de ouders verzekerd zijn. Dit is echter niet bepaald in de Zorgverzekeringswet.

Onterechte weigering

Verder weigeren zorgverzekeraars onterecht verzekeringsplichtigen die niet zijn ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie. Het ontbreken van de inschrijven is geen grondige reden voor weigering.

Klink wil gerichte acties ondernemen, “omdat die onduidelijkheid niet bijdraagt aan het terugdringen van het aantal onverzekerden”.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top