ACTUEEL

Politiek Limburg ‘bedonderd’ bij steunverlening Orbis

Leden van de Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg van de VVD, D66, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren voelen zich bedonderd door GS in de situatie rondom de steunverlening aan Orbis. In Dagblad de Limburger verwijten de Statenleden het provinciebestuur hen “onvolledig geïnformeerd te hebben en zien hun vertrouwen beschaamd”.

Tactiek bestuur Orbis

In het kort geding tegen de provincie en gemeente Sittard-Geleen waarin het academisch ziekenhuis Maastricht eist dat de ‘concurrentieververvalsende steun' aan Orbis wordt teruggedraaid, bleek dat er nooit sprake is geweest van een dreigend faillissement bij Orbis. Ook  zonder de lening van de provincie en de gemeente Sittard-Geleen zou Orbis gewoon hebben kunnen voortbestaan. De Orbis-top heeft medio 2009 de financiële nood overdreven in de media. Zo wilden de bestuurders de provincie en Sittard-Geleen overtuigen van de noodzaak om zich borg te stellen voor financiering van het sociaal plan.

Onjuiste informatie

Onder de Statenleden en ook binnen de gemeenteraad heerste het idee dat Orbis gered moest worden van een ondergang. De beslissing om steun te verlenen aan het zorgconcern blijkt nu gebaseerd op onjuiste veronderstellingen. Dagblad de Limburger meldt dat de oppositiefracties opheldering eisen van Noël Lebens, de verantwoordelijk gedeputeerde. Lebens wil echter niet reageren nu het proces loopt. Ook verschillende gemeenteraadsfracties van Sittard-Geleen willen een toelichting op de gang van zaken.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

23 april 2010

Kan mij iemand uitleggen wanneer een zorginstelling voor 20 miljoen euro steun aan klopt bij de gemeente of provincie, dat daar niemand kijkt of dit bedrijfmatig ook nodig is !!! Wordt hier niet gekeken naar jaarrekeningen, tussentijdse rapportages bankrekening enz. Ik sta er elka dag versteld van hoe dit in Nederland allemaal kan gebeuren. Kleine zelfstandige die elke euro drie keer moet omdraaien voordat hij hem uitgeeft wordt sterk in de gate gehouden door derden. Wanneer een MKB voor een financiering of steun aanklopt bij derden, wordt zijn hele bedrijf onderste boven gedraaid of hij het allemaal wel financieel kan opbrengen enz. dan praat je vaak over leningen van 50.000 euro, Hier praten we over MILJOENEN, en dan willen ze ons nu wijs maken dat ze dus DACHTEN dat ORBIS er slecht voor stond !!!!!!!!! Misschien hadden ze iets beter hun huiswerk moeten maken, maar ja wat maakt het uit. Deze publieke stunt daar leggen we uiteindelijk allemaal wel weer aan bij. De zorgverzekerings PREMIE zal volgend jaar wel nog hoger worden.

Top