ACTUEEL

Antonius Ziekenhuis heeft beste business case 2009

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht heeft de prijs voor de beste business case 2009 van Computable gewonnen. Het Open Source project ‘Antonius Open!’ probeert zoveel mogelijk applicaties in het ziekenhuis te vervangen door vergelijkbare open source oplossingen.

Kostendaling door open source

De inzet van open source applicaties levert kosten- en kwaliteitsvoordelen op. Ondanks initiële investeringen, bespaart het St. Antonius Ziekenhuiss zelfs tijdens de migratie. In de komende jaren zullen ook de kosten dalen, omdat het ziekenhuis dan verlost is van licenties en vendor lock-ins. Het St. Antonius Ziekenhuis verwacht dat open source in de zorg op redelijk korte termijn een steeds grotere plaats zal innemen.

Onderscheidend vermogen

De jury, bestaande uit Jeroen Aris van Heineken, Joost van Bilsen van Business Case Entrepreneurs, Fred Bons van Ordina, Gilbert Silvius van Hogeschool Utrecht en Bernard Vuijk van Passionned roemt ook de overtuiging en de durf van het St. Antonius Ziekenhuis, meldt Computable. Silvius stelt: 'Het is een bewuste keuze voor een minder gemakkelijke weg. Over open source wordt veel gesproken en geschreven, maar het aantal succesvolle cases waarbij een groot aantal eindgebruikers direct met opensourceproducten wordt geconfronteerd en hier ook mee leert werken, is nog beperkt. Het St. Antonius Ziekenhuis onderscheidt zich hierin en dat verdient respect.”

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Molly20Robbins

27 augustus 2012

If you want to buy real estate, you will have to receive the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a>. Moreover, my father usually uses a term loan, which seems to be the most fast.

Top