ACTUEEL

Steeds meer Nederlanders naar België voor operatie

Steeds meer Nederlandse patiënten kiezen voor een Belgisch ziekenhuis. Vorig jaar waren dat er in de Belgische provincie Limburg alleen al 41.000. De Vlaamse krant Het Belang van Limburg heeft dat donderdag gemeld.

Wachttijden en service

Volgens Het Belang van Limburg kiezen de Nederlanders voor Belgische ziekenhuizen vanwege de kortere wachttijden en de betere service van specialisten. Vooral het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is populair. Daar werden vorig jaar ruim 31.000 Nederlanders geholpen. Algemeen directeur Jean-Pierre Hermans van het AZ Vesalius in Tongeren ziet ieder jaar het aantal patiënten toenemen. “In 2001 hadden we een contract met één Nederlandse zorgverzekeraar, nu met drie en een vierde wil met ons in zee”, aldus Hermans.

Kosten voor zorgverzekeraars

Nederlandse zorgverzekeraars zouden jaarlijks 273 miljoen euro kwijt zijn aan patiënten die voor een behandeling in België kiezen. De toevloed van Nederlanders gaat volgens de ziekenhuizen niet ten koste van Belgische patiënten. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

23 april 2010

Hoorde hier vorig jaar ook over in de Zeeuwse ziekenhuizen. Ook voor bevallingen schijnen veel mensen uit Zeeuws-Vlaanderen naar België te gaan. E.e.a. lijkt vooral met service en wachttijden te maken te hebben. Dan zag ik onlangs ook bij Netwerk dat zoveel mensen naar Duitsland gaan om fantsoenlijk behandeld te worden voor de ziekte van Lyme. Tevens al vaker gehoord dat mensen naar Duitsland gaan voor hernia-operaties omdat ze in Nederland enorm lang moeten wachten.Dat is toch geen goede zaak voor een ontwikkeld land als Nederland?

BRIGITTESargent29

27 februari 2011

Don't you know that it is high time to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a>, which can realize your dreams.

Top