ACTUEEL

Computerstoring treft enkele grote ziekenhuizen

Enkele grote ziekenhuizen in Nederland hebben woensdag computerproblemen opgelopen door een fout in een update van een virusscanner van McAfee. Donderdagochtend waren ze allemaal verholpen, zo bleek uit een rondgang.

1800 pc's getroffen bij AZM

Bij het Academisch Ziekenhuis Maastricht raakten ongeveer 1800 computers beschadigd. Het ging om pc's van medewerkers en computers van de poli's. De operatiekamers en de intensivecareafdelingen, liepen geen schade op want die draaien op een ander systeem. De schade is in de nacht van woensdag op donderdag hersteld. Bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch vielen ongeveer vierhonderd van de drieduizend werkstations uit.

Terugdraaien McAfee-update

Ook het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam had problemen met de computers. Daar is ook de hele nacht doorgewerkt om het euvel te verhelpen. Doordat het Erasmus MC het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam op tijd waarschuwde, konden daar grote problemen in het ziekenhuis op het nippertje worden voorkomen, aldus een woordvoerster. Het aantal computers dat al was voorzien van de update, werd onmiddellijk teruggedraaid naar de oude McAfee-versie.

VUmc tijdig gewaarschuwd

Ook het VU medisch centrum in de hoofdstad kreeg op tijd een seintje over wat er aan de hand was van de collega's in Rotterdam. Daardoor ondervond ook dat ziekenhuis weinig hinder. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top