ACTUEEL

Menzis pleit niet voor ziekenhuisfusie Oost-Groningen

Zorgverzekeraar Menzis vindt niet dat ziekenhuizen in Oost-Groningen moeten sluiten of fuseren. Volgens Menzis is er in de media een ‘schrikbeeld’ geschetst, terwijl de zorgverzekeraar enkel wilde aangeven dat er serieus gekeken moet worden naar de toekomst van de zorg in de regio.

Stellingname

Menzis zou pleiten voor één ziekenhuis in Oost-Groningen met op drie locaties beddenhuizen of zorghotels en daarnaast poliklinieken, diagnostische centra en huisartsenposten. Zo zwart-wit is de stellingname van Menzis niet, blijkt nu. Niet-acute zorg kan “misschien beter geconcentreerd worden om daarmee de kwaliteit te garanderen. Door deze keuze te maken kunnen we de meest elementaire acute zorg wel voor iedereen dichtbij houden.”

Regionale zorg

De zorgverzekeraar stelt op zijn site:  “Bestuurders van ziekenhuizen en patiëntenorganisaties zijn het met Menzis eens dat het op langere termijn niet mogelijk is om op elke locatie de meest uitgebreide zorgverlening te kunnen blijven bieden. Met die wetenschap in gedachten moeten we samen regionaal kijken naar hoe we goede zorg zo dicht bij mogelijk bij de burger houden en hoe we dat het best kunnen organiseren.” 

Individuele investeringsplannen

De zorgverzekeraar steunt de bouwplannen van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal niet. Wat Menzis betreft passen individuele investeringsplannen van ziekenhuizen die niet zijn afgestemd op de behoefte van de gehele regio niet in een scenario waarin gezamenlijk gezocht wordt naar een oplossing voor de zorg in Oost-Groningen.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top