ACTUEEL

Erbudak daagt Maljers uit ziekenhuis over te nemen

Aysel Erbudak, directeur van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, roept zorgondernemer Jaap Maljers op om een ziekenhuis over te nemen. Wat Erbudak betreft spuit Maljers onzin, zo stelt zij op de site van Zorgvisie. Maljers pleitte in een uitzending van NOVA voor concentratie van zorg en de sluiting van een aantal SEH’s in Amsterdam.

Onuitvoerbare adviezen

Erbudak stelt in reactie op Maljers op de site van Zorgvisie: “Beste Jaap, neem een ziekenhuis over, ga het besturen en voer je plannen uit. Laat zien hoe het kan, stop anders met al dat onzingespui.” Volgens de directeur van het Slotervaartziekenhuis zijn de adviezen van Maljers onuitvoerbaar. Ze schaart hem onder de categorie ‘de beste stuurlui staan aan wal’.

Besparen volgens Maljers

Door zorg te concentreren kan Nederland in totaal 2,5 miljard euro besparen, aldus Maljers in het NOVA-item ‘Het mes er in’. Volgens hem levert dit niet alleen een kostenbesparing op, maar ook een betere kwaliteit van zorg.

Bekijk het NOVA-item 'Het mes er in' met Jaap Maljers

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Paul Epping

25 april 2010

Concentratie van bepaalde zorgdiensten zou heel goed kunnen. Absoluut geen onzin. Op verschillende plekken in Nederland zijn in een straal van 20 km meerdere ziekenhuizen die allemaal dezelfde specialismen hebben. Waarom dat ook niet concentreren?? => betere kwaliteit (concentratie van kennis) en slimmere zorglogistiek afgestemd op slechts enkele specialismen, zijn slechts voorbeelden waarop we veel kunnen bezuinigen. Dat heb ik voorgesteld in het Zorgprogramma van Brainport Eindhoven, 3 jaar geleden.... Maar, iedereen wil zijn eigen ding.... versplintering van kennis en middelen maakt zaken duurder. Cultuurverandering is nodig. Voorstel van Maljers is niet nieuw, maar we moeten wel willen

Top