ACTUEEL

Groot Klimmendaal wint architectuurprijs

Het ontwerp van het revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem heeft de architectuurprijs ‘BNA gebouw van het jaar 2010’ gewonnen. De jury noemt het ontwerp van Koen van Velsen ‘poëzie in het bos’, ‘verbluffend vakmanschap’, ‘licht, feest en geluk’, aldus Trouw.

Oordeel jury

Volgens de jury van BNA gebouw van het jaar 2010 ontsnapt het gebouw van Groot Klimmendaal ‘aan de dictatuur van zijn functie’. “Groot Klimmendaal haalt revaliderende mensen uit de bedompte en stigmatiserende sfeer van zorg en ziekte”, schrijft Trouw op basis van het juryrapport. Het gebouw doet de jury denken aan de Van Nelle Fabriek en sanatorium Zonnestraal.

Geen ziekenhuisgedachte

Juan Martina, algemeen directeur-bestuurder van Groot Klimmendaal laat op de site van de organisatie weten: “Ik ben ontzettend trots en voel me bevoorrecht om in zo’n schitterend gebouw te mogen werken. Koen van Velsen, de architect, heeft onze opdracht begrepen. Hij heeft zich verplaatst in ons en wat wij onze cliënten willen bieden: het beste wat er is. Een gebouw dat je niet het gevoel geeft van een ziekenhuis, maar eerder van een wellnesscentrum. De ziekenhuisgedachte met systeemplafonds is in dit gebouw absoluut niet aanwezig. Alles ademt transparantie en openheid uit, de grote ramen halen de buitenwereld naar binnen.”


Het ontwerp is gekozen uit 294 inzendingen.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Werkgeversvereniging Salus Gelria

23 april 2010

Werkgeversvereniging Salus Gelria feliciteert lidorganisatie Groot Klimmendaal van harte met de architectuurprijs 'BNA gebouw van het jaar 2010'.

Top