ACTUEEL

De Grave wordt toezichthouder bij PGGM

Oud-politicus en voormalig NZa-voorzitter Frank de Grave (54 ) is benoemd tot voorzitter van het coöperatiebestuur van  pensioenfonds PGGM (sector zorg en welzijn). De Grave zal in dit bestuur de rol van onafhankelijk voorzitter vervullen.

Ervaring

Bestuursvoorzitter Martin van Rijn laat weten dat PGGM “zeer verheugd” is met de benoeming van Frank de Grave. “Hij heeft zowel op financieel gebied als op het terrein van de zorg veel ervaring en heeft als bestuurder zijn sporen meer dan verdiend”, aldus Van Rijn. De Grave werkte onder meer bij Amro Bank en was actief als VVD-woordvoerder financiën in de Tweede Kamer. Hij was vervolgens  staatssecretaris en minister. Daarna vervulde hij vijf jaar de rol van bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De oud-minister baarde vorig jaar mei opzien doordat hij het binnen twee maanden na zijn aantreden als financieel directeur bij DSB Bank alweer voor gezien hield.  Sinds november is hij als bestuursadviseur verbonden aan Twynstra Gudde.

Identiteit

Het coöperatiebestuur van PGGM bewaakt ondermeer de identiteit, missie, visie en financiële beleidskaders van de coöperatie. De coöperatie is 100 procent aandeelhouder van de uitvoeringsorganisatie PGGM NV. Het coöperatiebestuur legt verantwoording af aan de ledenraad. De benoeming Van de Grave moet nog goedgekeurd worden door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top