ACTUEEL

PVV wil zorgmanagement halveren

Voor iedere nieuwe manager in de zorg, moeten er twee ontslagen worden. Dat bepleit de Partij voor de Vrijheid (PVV) in zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd. Daarnaast wil de PVV ondermeer geld vrijmaken om tienduizend extra verpleegkundigen in verpleeg- en verzorgingshuizen aan te stellen.

Geen marktwerking

De PVV keert zich tegen uitbreiding van de marktwerking in de ziekenhuiszorg. Ook wil de PVV geen  stelselwijzigingen meer in de langdurige zorg. Voor de langere termijn maakt de PVV zich sterk voor veel kleinere zorginstellingen en kleinschalig georganiseerde thuiszorg. Bovendien moet de huisarts een deel van de taken van het ziekenhuis overnemen. Een fusieverbod zou moeten voorkomen dat er nieuwe zorggiganten komen.

Rechten

De PVV maakt zich boos over het feit dat ouderen, chronisch zieken en gehandicapten in vergelijking met gevangenen geen rechten hebben. De PVV wil dat ouderen en gehandicapten in zorginstellingen meer rechten krijgen, terwijl gevangenen juist rechten zouden moeten inleveren. Verder wil de PVV dat alle zorginstellingen programma’s tegen ondervoeding, uitdroging en doorligwonden gaan opzetten. Daarnaast is de PVV voorstander van “versoberen van de geestelijke gezondheidszorg”.

Verpleegkundigen

De PVV is de laatste partij die het programma voor de aankomende Kamerverkiezingen heeft gepresenteerd. Op de kandidatenlijst staan twee verpleegkundigen: ok-verpleegkundige Monica Nunes en 'zorgspecialist' Karen Gerbrands.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top