ACTUEEL

Almere kan demente ouderen niet kwijt

De ouderenzorg in Almere kampt met een acuut capaciteitsprobleem. Met name bij de opvang van demente ouderen zijn er problemen. Dat meldt Almere Vandaag.

Beddentekort

Op dit moment zijn er volgens Almere Vandaag zeker zes Almeerders voor wie nergens plek is. Normaal gesproken zouden zij in de regio onderdak kunnen krijgen, maar ook daar is op dit moment een beddentekort. Zorggroep Almere erkent het acute probleem en stelt dat er druk wordt gewerkt aan een oplossing .

Crisis

Almere krijgt er dit jaar negentig bedden bij speciaal voor demente Almeerders. De komende maanden worden drie centra opgeleverd. De nieuwbouw biedt geen antwoord op de huidige acute problemen.  “Als het vol zit, zit het helaas vol”, aldus huisarts Nico de Boer in Almere Vandaag. “Meestal lukt het ons wel om de ergste nood te lenigen. Met man en macht proberen wij een oplossing te vinden, maar ook op het oude land kampt men met capaciteitsproblemen. Het is ontzettend vervelend, vooral voor de familieleden,want een crisis is toch een crisis.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top