ACTUEEL

Ex-directeur Aveleijn stort omstreden lening terug

Voormalig directeur Johan van Praet van gehandicaptenorganisatie Aveleijn uit Borne heeft de omstreden lening van een half miljoen euro teruggestort. Dat meldt Twente Nieuws.

Maatschappelijke onrust

Van Praet kreeg de hypothecaire lening van ruim een half miljoen euro vorig jaar van de raad van toezicht als bonus. Door de regeling ontstond grote maatschappelijke onrust. Staatssecretaris Bussemaker van VWS noemde de bonus “onbegrijpelijk” . De ondernemingsraad van Aveleijn zei het vertrouwen op in zowel de directeur als de voltallige raad van toezicht.

Afscheid

Nadat de raad van toezicht het contract met Van Praet beëindigde, besloot de rechter dat hij recht had op 200 duizend euro ontslagvergoeding. Een opvolger van Van Praet is nog niet benoemd. Meer dan 100 kandidaten solliciteerden naar de functie. Het afscheidsfeest van Van Praet is in kleine kring gehouden en was niet georganiseerd op initiatief van de raad van toezicht, zegt voorzitter van den Nieuwenboer. Een aantal personeelsleden van Aveleijn vond het namelijk ongepast dat Van Praet een grote afscheidsreceptie zou krijgen. De SP in de Tweede Kamer maakte de zaak vorig jaar aanhangig. Zij vinden het onthutsend dat een zorginstelling voor bank speelt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top