ACTUEEL

Stichting Bezorgd verwijt Klink dwangbuispolitiek

Demissionair minister Ab Klink van VWS doet aan dwangbuispolitiek, stelt Milco Linssen, initiatiefnemer van de Stichting Bezorgd, op de site van Mednet. Klink heeft maandagavond in Pauw & Witteman bekend gemaakt dat ziekenhuizen vanaf volgend jaar een vast bedrag krijgen waarmee zij hun medisch specialisten moeten betalen. Stichting Bezorgd wil in reactie daarop een collectieve procedure starten om de rechten van de medisch specialisten te verankeren.

Oprichting nieuwe stichting

Linssen is in onderhandeling met een advocatenkantoor over de invulling van de procedure. Hij wil Stichting Bezorgd op een laag pitje zetten en zich volledig richten op een nieuwe stichting waarin alle medisch specialisten kunnen participeren. Op Mednet stelt hij: “Het moet een stichting worden waarmee medisch specialisten collectief kunnen optreden tegen de overheid. We moeten niet achter de overheid aan blijven lopen, maar zelf de juridische fundamenten van de medisch specialisten laten verankeren.”

De invulling van de nieuwe stichting is afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen met het advocatenkantoor.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top