ACTUEEL

Dimence investeert in topvrouwen

Ggz-aanbieder Dimence wil investeren in de doorstroming van vrouwelijke medewerkers in topposities op de lange termijn. Dimence heeft daartoe dinsdag 27 april het Charter ‘Talent naar de Top’ getekend. De Stichting Talent naar de Top helpt bij de praktische uitvoering van de ambitie.

Prestaties van organisaties

Dimence heeft veel vrouwen in topposities binnen haar instelling. Zo zijn onlangs Eugenie van Rest en Gerlinde Paas gestart als managers voor respectievelijk de dienst bestuur en beleid en voor kennismanagement. Volgens Herma van der Wal, lid van de raad van bestuur en geneesheer-directeur, presteren organisaties waar vrouwen in topposities werkzaam zijn beter. “We streven daarom naar een evenwichtigere verdeling van vrouwen en mannen binnen onze organisatie. Dit willen we doen door te investeren in de vrouwelijke medewerkers om ook op langere termijn vrouwen voor topposities beschikbaar te hebben”, aldus de Dimence-topvrouw.

Quotum voor topvrouwen

Uit een enquête van Skipr onder honderdvijftig bestuurders, managers en toezichthouders blijkt dat bijna negen van de tien beslissers in de zorg vinden dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in topposities. Een op de drie beslissers is daarom voorstander van de invoering van een quotum voor topvrouwen.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Zwanikken Leenders

29 april 2010

Bestuurders in de zorgOp 12 mei vieren alle TOPVROUWEN feest in de zorg.

Zij werken al eeuwen in de zorg

Top