ACTUEEL

V&VN betwijfelt inzet kortelijnsverpleegkundigen

Beroepsvereniging V&VN betreurt de komst van kortelijnsverpleegkundigen in de Centrale Huisartsen Posten Zuidoost Brabant (CHPZoB). De vereniging zet vraagtekens bij ‘weer een nieuwe functie’.

Verhoudingen functies

In het najaar van 2010 starten elf kortelijnsverpleegkundigen bij de CHPZoB. Zij moeten laagcomplexe spoedeisende (huisartsen-) zorg verlenen buiten kantooruren om de druk op de huisartsenposten te verminderen.  Marian Kaljouw, voorzitter V&VN zegt op de site van de vereniging: “Wij zetten vraagtekens bij hoe deze functie zich verhoudt tot de bestaande functies van verpleegkundig specialist/nurse practitioner in de huisartsenpraktijk en op de spoedeisende hulp. Ons advies is dat verpleegkundigen voor de huisartsenposten een MANP-opleiding gaan volgen of gevolgd hebben. Daarmee komen zij beter beslagen ten ijs, bieden meer patiëntveiligheid en kunnen echt zelfstandig handelen.”

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top