ACTUEEL

Bond wil respijt voor boventallige Espria-werknemers

De reformatorische vakorganisatie RMU wil dat zorgaanbieder Espria zich langer inspant om 36 medewerkers die boventallig dreigen te raken bij dochteronderneming Kruiswerk West-Veluwe (KWV) aan een nieuwe baan te helpen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Reorganisatie

In het kader van een reorganisatie wil Espria KWV onderbrengen bij thuiszorgorganisatie Icare in Meppel, dat eveneens onderdeel is van zorgondernemer Espria. Afhankelijk van hun dienstverband kunnen medewerkers vier, zes of acht maanden nadat ze boventallig zijn geworden, worden ontslagen wanneer een poging om hen te herplaatsen is mislukt. De RMU vindt dat die termijn verlengd moet worden tot respectievelijk negen, elf en dertien maanden.

Sociaal plan

Op grond van het sociaal plan mogen de kortere termijnen die Espria voor ogen staan. met het oog op de deplorabele financiële situatie waarin KWV verkeert.  “Het criterium was dat het eigen vermogen minder zou zijn dan 7 procent van de bedrijfsomzet”, stelt Baggerman in het Reformatorisch Dagblad.  Het eigen vermogen van de organisatie, die in 2008 2,8 miljoen euro verlies leed, bedraagt nog slechts 4,4 procent van de totale bedrijfsomzet.  “Maar de medewerkers kunnen er niets aan doen dat KWV in zwaar weer is beland.”

Leeggezogen

KWV werd in 2006 overgenomen door Philadelphia, dat vervolgens opging in zorgconcern Espria. Nadat Philadelphia zich eind vorig jaar noodgedwongen weer verzelfstandigde, wil Espria nu KWV laten opgaan in Icare. Volgens Baggerman is KWV bij Philadelphia altijd een vreemde eend in de bijt gebleven. “Het bedrijf kreeg na de overname allerlei bedrijfskosten doorberekend. Je kunt rustig stellen dat Philadelphia KWV heeft leeggezogen.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

MelisaGaines

18 januari 2011

Various people in every country receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> from different creditors, because that is fast and easy.

Top