ACTUEEL

Illegale marktgang kost AstraZeneca 520 miljoen dollar

Het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf AstraZeneca moet een boete van 520 miljoen dollar betalen aan de Amerikaanse justitie. Met de schikking voorkomt de onderneming vervolging voor het illegaal op de markt brengen van een anti-psychose medicijn voor kwalen die niet op het label vermeld staan, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Illegale marktgang

Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft AstraZeneca het medicijn Seroquel illegaal op de markt gebracht voor gebruik tegen kwalen als de ziekte van Alzheimer, agressie, woedeaanvallen, ADHD, dementie, depressies, stemmingswisselingen, post-traumatische stress en slapeloosheid. De Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration heeft hiervoor nooit toestemming gegeven.

Fraude

Door het middel toch op de markt te brengen, inde de farmaceutische groep volgens de autoriteiten frauduleus vekregen verzekeringsgelden. Volgens de schikking gaat 301 miljoen dollar van de boete naar de federale overheid en 218 dollar vloeit naar diverse staatsverzekeringen. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top