ACTUEEL

GGz Noord-Holland-Noord mag fuseren van NMa

GGz Noord-Holland-Noord mag van de NMa fuseren met GGz Westfriesland. Eerder dit jaar uitten de twee instellingen de wens om per 1 januari 2009 samen te gaan. De goedkeuring van de NMa is opmerkelijk. Eerder sprak de kartelwaakhond een veto uit over een voorgenomen fusie tussen GGz Noord-Holland Noord en GGZ Dijk en Duin. Volgens de NMa zou door deze fusie de keuzevrijheid van de cliënt in de kop van Noord-Holland in het gedrang komen.

Keuzevrijheid in gedrang

Grootste van Nederland

Dijk en Duin is na het veto van de NMa samen gegaan met de ParnassiaBavogroep. Door de fusie met Dijk en Duin heeft de ParnassiaBavogroep haar positie als grootste ggz-aanbieder in Nederland bestendigt. Met een jaaromzet van 400 miljoen euro was de ParnassiaBavogroep al met afstand de grootste ggz-instelling. Dijk en Duin heeft een jaaromzet van circa 65 miljoen euro.

Relatief klein

Met een gecombineerde omzet van nog geen 100 miljoen euro blijft GGz Noord-Holland Noord/Westfriesland een relatief kleine speler in Noord-Holland. Ook elders in de provincie is sprake van een organisatorische en bestuurlijke herschikking van de ggz. De Geestgronden ging eerder dit jaar samen met GGz Buitenamstel en het VUmc, terwijl Mentrum fuseerde met de Jellinek-kliniek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top