ACTUEEL

Veneman: duurzaam ondernemen is noodzaak

Wat AkzoNobel-topman André Veneman betreft kan de term ‘duurzaam’ geschrapt worden uit duurzaam ondernemen. In Supply Chain Magazine stelt hij:  “Als je inziet dat duurzaam ondernemen noodzakelijk is voor het economisch succes op langere termijn, dan is het gewoon een zaak van goed management. Het is gewoon ondernemen”.

Veneman spreekt op 2 juni tijdens het Skipr event Sustainability Congres en Gala 2010 over drie ingrijpende macro-economische trends: groei van opkomende markten, schaarste aan grondstoffen en verdubbeling van de energiebehoefte. “Die trends hebben we op alle niveaus van onze organisatie vertaald, te beginnen bij de strategische doelstellingen van de raad van bestuur.”

Duurzaamheid in waardeketen

AkzoNobel is in eerste instantie gestart met het formuleren van de macro-economische trends. Door de trends te vertalen op bestuursniveau, is het mogelijk de strategische doelstellingen systematisch in te bouwen in ieder onderdeel van de waardeketen, zoals inkoop, investeringsbeslissingen en research & development. Het bedrijf wil competitief geprijsde producten met een lagere ecologische footprint dan die van de concurrenten op de markt brengen. Volgens Veneman is het daarom van belang om de gehele supply chain hierbij te betrekken: van inkoop en transport tot verpakkingen.

Valkuil duurzaamheid

De vertaalslag naar de zorg is snel gemaakt: wat is de rol van duurzaamheid in de zorg? Daarbij stelt Veneman voorop dat duurzaamheid serieus aangepakt moet worden. Volgens de topman is de valkuil van duurzaamheid dat het vaak gaat om marketing en imagobuilding, terwijl het een integraal onderdeel van de strategie zou moeten zijn.

Motivatie voor duurzaamheid

Veneman in Supply Chain Magazine: “Duurzaamheid kan vanuit het hoofd, het hart en de portemonnee. Sommige mensen willen werken aan een duurzame samenleving en een duurzame planeet, en willen daarbij werken aan een duurzaam bedrijf en een duurzame bedrijfsvoering. Anderen willen werken aan mooie en goed producten, die duurzaam moeten zijn om het economisch succes te steunen. Het maakt helemaal niet uit wat de motivatie is, als je maar het goede doet.”

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

LauraFowler31

17 juli 2011

Do you recognize that it is correct time to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a>, which will realize your dreams.

essays online

27 oktober 2012

So if you are a graduate who is seeking for best writing service visit the home page. Purchase term paper from the respectable organization and you will never feel sorry.

Top