ACTUEEL

‘Failliet’ Diogenes ontslaat raad van commissarissen

Het eigenaarsechtpaar Hilde en Gerard van den Berg van zorghoeve Diogenes in De Groeve heeft de zorghoeve nog niet overgedragen aan het nieuwe management. Halverwege april zou het echtpaar per direct opstappen. Nu blijkt dat zij de raad van commissarissen heeft ontslagen en faillisement heeft aangevraagd. Dat meldt RTV Drenthe.

Overdracht

De interim-directie is in april aan de slag gegaan, maar de overdracht door de voormalige directie heeft nog niet plaatsgevonden. De Verwantenraad van Diogenes zegt het vertrouwen in het eigenaarsechtpaar op. Volgens RTV Drenthe heeft de Verwantenraad ‘geen goed woord over’ voor het ontslag van de raad van commissarissen.

Misstanden Diogenes

De IGZ bezocht de zorgboerderij in september 2009 naar aanleiding van klachten van oud-medewerkers en ouders van bewoners. De directie zou een onverantwoord strafregime hanteren en onvoldoende begeleiding bieden. Een tweede rapport van de IGZ in maart 2010 was opnieuw vernietigend. Naar aanleiding van dit rapport zou de directie van Diogenes opstappen.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top