ACTUEEL

Tuchtcollege wijst klacht psychiater tegen collega af

De klacht van een psychiater in opleiding tegen een verpleegkundige over het naar buiten brengen van het psychiatrisch verleden van de eerste is door het Regionaal Tuchtcollege in Almelo ongegrond verklaard. Dat meldt Mednet.

Psychiatrisch verleden

De psychiater in opleiding en de verpleegkundige hebben elkaar in augustus 2008 ontmoet in een psychiatrische instelling in het zuiden van het land. De psychiater was hier opgenomen vanwege dissociatieve identiteitsstoornis (DIS). De verpleegkundige was werkzaam in de instelling. Later kwamen zij elkaar opnieuw tegen bij Dimence in Almelo, waar zij destijds beiden werkten.

Geheimhoudingsplicht

De psychiater in opleiding verzocht de verpleegkundige niemand iets te vertellen over haar psychiatrisch verleden. Dit zou de verpleegkundige toch gedaan hebben, alhoewel zij dat ontkent. De verpleegkundige stelt op eigen verzoek juist in nachtdienst te zijn gaan werken om de psychiater te ontwijken. De psychiater in opleiding is inmiddels werkzaam bij een andere instelling. Haar opleiding bij Dimence werd beëindigd als gevolg van de commotie rondom de geheimhoudingsplicht.

Uitspraak Tuchtcollege

Volgens het Tuchtcollege is het niet voldoende aannemelijk dat de verpleegkundige haar geheimhoudingsplicht heeft geschonden, aldus Mednet. De psychiater in opleiding heeft zelf ook informatie over haar verleden verstrekt binnen de organisatie die ook van invloed kan zijn geweest op de onrust bij Dimence.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

3 mei 2010

Nou neem me niet kwalijk. Aangezien vele diagnoses nattevingerwerk blijken, lijkt me het niet goed dat een dergelijk persoon, als psychiater werkzaam zou zijn met die stoornis die genoemd staat in artikel.

Immers de psychiatrie zegt zelf altijd dat een diagnosestelling vaak kan veranderen?

Voor hetzelfde geld is het heel wat anders. Een ernstige geestesstoornis bl bijvoorbeeld, en wat zeggen ze dan?

Dat hebben we niet geweten?

Top