ACTUEEL

Artsen zonder Grenzen zet zich in voor noodhulp

'Medische hulp is weggegooid geld'. 'Artsen genoeg in Afrika'. In grote letters zijn deze kreten te lezen op de buitenkant van het kantoor van Artsen zonder Grenzen in Amsterdam. De leuzen horen bij de campagne 'Ik help' van de noodhulporganisatie, die maandag van start ging.

Discussie uit balans

Directeur Hans van de Weerd van Artsen zonder Grenzen is bezorgd over de manier waarop Nederlanders over het belang van noodhulp denken. “De discussie over noodhulp is uit balans geraakt”, meent hij. Zo zou meer dan de helft van de Nederlanders volgens een onderzoek van Maurice de Hond twijfelen aan het nut van ontwikkelingshulp.

Belang van noodhulp

De medische organisatie presenteerde maandag een speciale website en documentaires over het belang van noodhulp. Op deze manier kunnen mensen het verhaal van de artsen in oorlogs- en rampgebieden doorvertellen. Het doel van het onderzoek en de campagne is onder meer “te controleren wat voor tegengeluiden er zijn”, aldus Van de Weerd. (ANP)

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top